MSV de Uitlaat

MSV de uitlaat in de Provinciale Zeeuwse Courant


Op het nieuwe motorcrosscircuit De Uitlaat komt het aan op stuurmanskunsten voor een snelle ronde

RITTHEM - MSV De Uitlaat had al een technisch parkoers, maar na de herinrichting is nog meer stuurmanskunst vereist om het circuit aan de Engelandweg in de Sloehaven zo snel mogelijk te ronden.

De opknapbeurt van het circuit en de accommodaties stond al langer op de rol. Eind vorig jaar is de kantine van buiten geschilderd. Binnen ging de kantine annex clubhuis helemaal op de schop. Nieuwe verlichting, koelkasten, een vriezer en een frituuroven. En zelfgemaakt, vooral van steigerhout en kabelhaspels, meubilair. 

Door de coronacrisis is het ‘nog gezelliger en sfeervoller’ dan gehoopt, melden bestuursleden van de Vlissingse motorsportvereniging. ,,We hadden de baan natuurlijk liever vorige maand al in gebruik genomen. Maar nu alle activiteiten stilliggen, hebben we de tijd genomen om alles tot in de puntjes perfect uit te voeren”, verklaart voorzitter Thijs Lampio.

Parc fermé

Het nieuwe juryhuis is vorig jaar gekocht. Maar met het verven in de huiskleuren geel en wit, de inrichting van een tijdwaarnemingsruimte en de aanleg van elektriciteit en een nieuwe transponderlus waren tientallen vrijwilligers vele weken in touw. Ook het parc fermé (de verzamelplaats voor deelnemers voor wedstrijden en trainingen) is opnieuw ingericht. En dat was nog maar de uiterlijke aankleding, memoreren de voorzitter en bestuursleden Richard van Leeuwesteijn en Erwin Meerman. Hét uithangbord van de vereniging en het belangrijkst voor rechtgeaarde crossers is het circuit. En ook dat is flink onder handen genomen.

We trekken veel jeugd, ook omdat die op onze harde kleibaan goed uit de voeten kan.

Thijs Lampio, Voorzitter De Uitlaat

De Uitlaat (opgericht in 1967) moest in ruim een halve eeuw regelmatig verkassen. Na eerste illegale activiteiten bij de Veerse Dam en Het Zilveren Schor trokken motor- en crossfanaten naar het Sloegebied. De oprukkende haven dreef hen eerst naar de vuilstort bij Ritthem en vervolgens naar Havendorp aan de Buitenhaven bij Vlissingen. Vandaar terug naar diverse plaasten in het Sloegebied.

Strandcross

Het toenmalige Sloehavencircuit was een stuk groter dan nu en bracht De Uitlaat landelijke bekendheid. Crossgrootheden als Dave Strijbos en John van den Berk scheurden over de baan. Die hoogtijdagen waren een paar jaar later voorbij, maar De Uitlaat zette zichzelf weer in de spotlights door de Strandcross op het Badstrand  in Vlissingen. Mooi voor de crossers, maar minstens zo mooi voor kijkers, die met duizenden tegelijk naar de boulevards kwamen. 

De Strandcross is al 35 jaar een hoogtepunt, maar de motorsportvereniging werd nog wel enkele keren heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees. Maar, benadrukken Lampio en Leeuwesteijn, intussen gaat het de msv redelijk voor de wind. ,,We trekken veel jeugd, ook omdat die op onze harde kleibaan goed uit de voeten kan. Oudere rijders moeten al hun technische vaardigheden aanwenden voor snelle rondes.”

We hebben een extra bult opgeworpen en hebben een bocht na de tafelberg aangelegd. Daar kunnen rijders dus niet hard doorrijden, maar komt het aan op stuurmans­kunst

Leo Leeuwesteijn

Extra bocht en nieuwe bult

Die ervaren rijders moeten hun vaardigheden nog verder aanscherpen om - ‘hopelijk volgende maand’ - hard over het nieuwe circuit te kunnen crossen. Leeuwesteijn, wiens 75-jarige vader veel aan de nieuwe baan werkte, weet zeker dat het parkoers uitdagender is dan voorheen. ,,We hebben een extra bult opgeworpen en hebben een bocht na de tafelberg aangelegd. Daar kunnen rijders dus niet hard doorrijden, maar komt het aan op stuurmanskunst.”

Het bestuur van MSV De Uitlaat hoopt dat de jeugd volgende week zaterdag (2 mei) de baan voor het eerst echt kan uittesten. Lampio: ,,We wachten gespannen af of de KNMV groen licht geeft en onder welke voorwaarden.”  

klik hier om naar de PZC te gaan

Sponsors

Kalender MSV de Uitlaat

Datum Evenement  
zaterdag 12 maart MSV de Uitlaat Vlissingen #1
zaterdag 9 april MSV de Uitlaat Vlissingen #2
donderdag 26 mei MSV de Uitlaat Hemelvaartcross
zaterdag 4 juni MSV de Uitlaat Vlissingen #3
zaterdag 2 juli MSV de Uitlaat Vlissingen #4
zaterdag 24 september MSV de Uitlaat Vlissingen #5
zondag 16 oktober MSV de Uitlaat STRANDCROSS VLISSINGEN

Bekijk de volledige kalender

MSV de Uitlaat

Motocross pushes your limits

Tarieven

Om te kunnen trainen bij MSV de Uitlaat kun je kiezen voor een trainingsjaarkaart of een trainingsdagkaart. Met de trainingsjaarkaart kun je onbeperkt trainen tijdens openingsuren, en krijgt je vijf euro korting bij een clubwedstrijd.

Tarieven

Reglement

Algemeen Reglement; Belangrijke informatie over de motorcross voor de beginnende motorcrosser, maar ook voor de gevorderde rijder om nog eens door te nemen ter herinnering.

Reglement

Historie

Eind 1967 besloten de crossenthousiasten tot de oprichting van een motocrossvereniging. Bij de oprichting telde de vereniging circa 50 leden. De eerste clubwedstrijd werd verreden op het schorrencircuit in het Sloegebied.

Historie