MSV de Uitlaat 1967

OPEN ZEEUWS KAMPIOENSCHAP 2020


OPEN ZEEUWS KAMPIOENSCHAP 2020

 

Vier wedstrijden staan er op de kalender voor het OZK 2020. De eerste wedstrijd werd verreden op het Sloehaven circuit in Vlissingen-Oost. De MSV de Uitlaat hadden hun zaakjes goed voor elkaar. Halverwege de middag was er wat oponthoud toen er ehbo  bij een gevallen crosser verleend moest worden. Uiteindelijk is het gelukkig nog enigszins met een sisser afgelopen want zaterdagavond mocht de desbetreffende crosser, Dylano Slobbe uit het Zeeuwse Sirjansland met zijn familie naar huis.

Honderdvijftig rijders kwamen er uiteindelijk aan de start. Het hadden er nog meer kunnen zijn als enkele rijders die niet aan het vertrek verschenen zich gewoon netjes hadden afgemeld. Jammer want er stonden nog rijders op een wachtlijst. De jeugd was met 36 rijders verdeeld over vijf klassen maar matig bezet.

In de 50 cc was Kaylee Krayenbrink uit Hansweert de winnaar. Hij werd in de eerste manche tweede maar won de tweede heat. Bas Bimmel uit Domburg won de eerste heat maar moest in de tweede manche genoegen met de derde plaats.

In de 65 cc kleine wielen waren de eerste drie plaatsen voor Lucas Vergouwen uit Oud Gastel, Ilena Steenbakker uit ’s-Gravenpolder en Luciano Tielen uit Bergen op Zoom. Vergouwen won beide manches telkens voor Steenbakker en Tielen.

De 65 cc grote wielen werd gewonnen door Troy Verheye uit Oostburg. De Zeeuws-Vlaming werd tweede in de eerste manche en wist de tweede te winnen. De winnaar van de eerste manche, Sverre Winne uit Overslag kwam in de tweede heat niet aan de start.

De 85 cc kleine wielen leverde en overtuigende overwinning op voor de Belgische crosser die in Zeeland regelmatig aan de start, Jeremy de Kerpel uit Dendermonde. Raven Huiszoon was met een vierde onze beste landgenoot.

Kenny Dult uit het Belgische Heusden, jarenlang één van de spraakmakende crossers bij MCLB, zag zijn zoon Ryan beide manche en dus het dagklassement winnen bij  de 85 cc grote wielen. De Fin Oliver Eckert woonachtig in het Belgische Westerlo werd in beide manches tweede en Milan Adriaanse uit Lewedorp derde.

De 125 cc was een bijzonder spannend duel om de koppositie tussen de Belgen Seth van Tatenhove en Denzel Vervaet. Van Tatenhove won de eerste manche voor Vervaet. In de tweede manche leken de rollen omgedraaid maar in de laatste ronde wist Van Tatenhove alsnog de eerste plaats over te nemen en te zegevieren.

In de 250 cc, in twee groepen verdeeld, werd in beide manches Mats Leeuwesteijn uit Vlissingen winnaar telkens voor plaatsgenoot Dailey van de Ketterij. De derde plaats was voor Bart Klijn uit Ouddorp.

Mark Boot uit Kamperland toonde zich de sterkste in de 500 cc. De meeste tegenstand kwam van de Belg Mattis Meersschout. In de eerste manche won Boot voor Meersschout en Barney Steketee. De tweede manche begon Meersschout erg sterk en Boot moest in de achtervolging. Dat duurde niet lang want Boot kwam alleen door. Zijn voornaamste concurrent kreeg af te rekenen met pech. Kon daarna nog wel weer vertrekken maar slechts tiende. Deze tweede manche werd Gian Scheele tweede voor Steketee.

Jan Blancquaert maakte zijn favorietenrol bij de veteranen volledig waar. De 58-jarige crosser uit het Belgische Laarne won beide manches. Uiteindelijk werd Erik van der Wekken uit Zierikzee met twee derde plaatsen in de manches tweede in het dagklassement. De derde podiumplaats was voor Erwin van Tatenhove die een betere tweede manche kende als met hetzelfde punten aantal geëindigde Zeeuws Vlaming Dennis Schelleman.

Bij de dames ging de overwinning naar Maxime Breugelmans. Deskundig bijgestaan door haar vader Sven, tweevoudig wereldkampioen MX 3. Zij won de eerste manche voor Yvonne Weterings uit Zundert en Ines Ceulemans. Ook in de tweede manche leek Breugelmans op weg naar de zege. Het lukte niet want Ceulemans had andere plannen en wist haar nog te verrassen. De tweede plaats was wel voldoende voor de dagwinst.

Uitslagen etc zie Speedhive / Mylaps  en  sidecarcross

Herman Heuvink

Sponsors

Kalender MSV de Uitlaat

Datum Evenement  
zaterdag 27 maart MSV de Uitlaat 1 Vlissingen
zaterdag 10 april MSV de Uitlaat 2 Vlissingen
zaterdag 8 mei MSV de Uitlaat 3 Vlissingen
donderdag 13 mei DMX Zuid MSV de Uitlaat Vlissingen
zaterdag 5 juni MSV de Uitlaat 4 Vlissingen
zaterdag 17 juli MSV de Uitlaat 5 Vlissingen
zondag 26 september Strandcross Vlissingen MSV de Uitlaat Vlissingen
zaterdag 16 oktober MSV de Uitlaat 6 Vlissingen

Bekijk de volledige kalender

MSV de Uitlaat 1967

Motocross pushes your limits

Tarieven

Om te kunnen trainen bij MSV de Uitlaat kun je kiezen voor een trainingsjaarkaart of een trainingsdagkaart. Met de trainingsjaarkaart kun je onbeperkt trainen tijdens openingsuren, en krijgt je vijf euro korting bij een clubwedstrijd.

Tarieven

Reglement

Algemeen Reglement; Belangrijke informatie over de motorcross voor de beginnende motorcrosser, maar ook voor de gevorderde rijder om nog eens door te nemen ter herinnering.

Reglement

Historie

Eind 1967 besloten de crossenthousiasten tot de oprichting van een motocrossvereniging. Bij de oprichting telde de vereniging circa 50 leden. De eerste clubwedstrijd werd verreden op het schorrencircuit in het Sloegebied.

Historie

Contact

Heb je een vraag? Stel hem hier

Dat ziet er goed uit!
Invullen van je naam is verplicht
Dat ziet er goed uit!
Het invullen van een geldig e-mail adres is verplicht
Dat ziet er goed uit!
Graag lezen we jou vraag of opmerkingen.
Vul deze hier boven in.