MSV de Uitlaat
Jeugd Opstapdag

Jeugd opstap dag is groot succes


Kinderen maken eerste meters op de crossmotor: 'Alle remmen los!'

Geen ronkende motoren en opspattende modderplakkaten op crossterrein van MSV De Uitlaat in Ritthem, maar rustige zoemtonen op een grasveldje. Kinderen tussen de vijf en negen jaar maakten vandaag hun eerste meters op de elektrische crossmotor en dat maakte iedereen blij. "Dat ik niet hoef te trappen is wel handig."
 
 
   
 
Kinderen tussen de vijf en negen maakten vandaag hun eerste meters op de crossmotor
De belangrijkste tips voor de kinderen komen van één van de meest ervaren motorcrossers van de vereniging: Richard Leeuwenstein. Hij is vandaag de instructeur. Vroeger reed hij ook een aardig rondje, maar nu leert hij het aan de allerkleinsten. "Goed opletten, rustig aan: het is geen wedstrijd. Ze zijn allemaal enthousiast en denken al dat ze het kunnen, maar je moet het toch leren", vertelt Leeuwenstein.
Voor de start loopt hij langs de kinderen. "Dit is de achterrem en dit is de voorrem", zegt hij tegen een jongen wiens helm net iets te groot lijkt. "En als je wil stoppen, altijd je gas dicht draaien."

'Je voet staat nog op de rem'

Daarna loopt Leeuwenstein richting een meisje, dat eerder al heeft gereden, maar nog een keer mag. "Doe je voorzichtig, let je goed op de anderen?" Ze komt niet weg. "Je voet staat nog op de rem." Voordat Leeuwenstein nog 'voorzichtig' kan zeggen is de voet al van de rem en gaat ze met een gangetje richting het parcours.
Een van de deelnemers aan de jeugdopstapdag bij MSV De Uitlaat© Omroep Zeeland

 

Een aantal kinderen weet meteen goed waar de gashendel zit en anderen doen het nog wat voorzichtiger aan. De meesten rijden rond in standje één - de langzaamste - maar een aantal gaat al naar standje twee. Mia (9). "Dat ik niet hoef te trappen is wel handig", noemt ze als voordeel. "Maar ik doe alleen standje één, ik durf geen standje twee."

Stunts en wheelies

Voor Jayden (9) kan het niet hard genoeg. "Alle remmen los", schreeuwt hij terwijl hij wegscheurt. In zijn antwoorden op de vragen is hij net zo enthousiast. "Je kan van alle soorten stunts doen, wheelies, je kan hard rijden, driften."
Tot slot nog even terug naar Leeuwenstein. In eerste instantie is deze dag bedoeld om kinderen kennis te laten maken met de sport, maar stiekem hoopt de vereniging ook wel dat ze wat nieuwe leden kunnen werven. "We proberen er vooral een leuke dag van te maken en wie weet zit er nog eentje tussen die blijft crossen."

Sponsors

Kalender MSV de Uitlaat

Datum Evenement  
zaterdag 16 maart MSV de Uitlaat Vlissingen #1 Afgelast
zaterdag 6 april MSV de Uitlaat Vlissingen #2 Afgelast
donderdag 9 mei MSV de Uitlaat Vlissingen #3 Hemelvaartsdag
zondag 26 mei MSV de Uitlaat Vlissingen DMX Zuid
zaterdag 8 juni MSV de Uitlaat Vlissingen #2 inhaalwedstrijd
zaterdag 22 juni MSV de Uitlaat Vlissingen #4
zaterdag 24 augustus MSV de Uitlaat Vlissingen #5
zondag 22 september MSV de Uitlaat Vlissingen STRANDCROSS

Bekijk de volledige kalender

MSV de Uitlaat

Motocross pushes your limits

Tarieven

Om te kunnen trainen bij MSV de Uitlaat kun je kiezen voor een trainingsjaarkaart of een trainingsdagkaart. Met de trainingsjaarkaart kun je onbeperkt trainen tijdens openingsuren, en krijgt je vijf euro korting bij een clubwedstrijd.

Tarieven

Reglement

Algemeen Reglement; Belangrijke informatie over de motorcross voor de beginnende motorcrosser, maar ook voor de gevorderde rijder om nog eens door te nemen ter herinnering.

Reglement

Historie

Eind 1967 besloten de crossenthousiasten tot de oprichting van een motocrossvereniging. Bij de oprichting telde de vereniging circa 50 leden. De eerste clubwedstrijd werd verreden op het schorrencircuit in het Sloegebied.

Historie