MSV de Uitlaat

KNMV Basis Sportlicentie 2024


De KNMV Basis Sportlicentie voor 2024 kan nu worden aangevraagd!
Beginnend rijder (Rookie)?  Let op!  Lees onderstaande instructie.

De KNMV stelt per licentie een bedrag beschikbaar voor de motorcross vereniging, in de aanvraag kan jij aangeven welke vereniging jij wilt ondersteunen.
Natuurlijk hopen wij dat je aan MSV de Uitlaat denkt als je dit invult ! De vereniging kan deze bijdrage uiteraard goed gebruiken om te investeren in jullie circuit !

Vraag hier je nieuwe licentie aan

Ben je een beginnend rijder dan is de Rookie Cursus verplicht ! Je kan pas gaan rijden op een circuit als de Licentie is aangevraagd en de Rookie Cursus is gevolgd !
De Rookie Cursus komt voort uit het MX Masterplan en mag gezien worden als een proeve van bekwaamheid voor jonge, net beginnende motocrossers. Deze cursus moet afgelegd zijn voordat er gebruik gemaakt kan worden van de licentie.

Waarom?

De Rookies Cursus wordt sinds 2021 voorgeschreven aan nieuwe, net beginnende, licentiehouders in het kader van veiligheid. Ieder jaar weer zijn er een x aantal ongevallen waarbij de oorzaak ligt bij de onervarenheid van een rijder. Specifieker nog komen veel van die ongevallen voort uit een gebrek aan voldoende risicoherkenning wanneer de rijder actief is op een motocrosscircuit. Dat willen we tegengaan met deze Rookie Cursus.

Met het doorlopen van een Rookie Cursus wordt de rijder (maar eventueel ook de ouders) goed voorbereidt op de rest van zijn/haar motocrosscarrière. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

De insteek is niet om rijders te laten zakken. We willen rijders enkel en alleen goed voorbereiden op de gevaren van de sport. In beide delen wordt ingegaan op de basiskennis en -vaardigheden wanneer iemand actief is op een motocrosscircuit. Deze cursus is een eenmalige investering voor de verdere toekomst. Wij zijn daarom van mening dat enige wachttijd hierin acceptabel is.

Waar

De Rookie Cursus wordt op vijf locaties verspreid over het land gegeven. Er bestaat een kans dat hier nog meer locaties bij zullen komen. Deze worden op de website van de KNMV aangeboden op de opleidingenpagina. In Zeeland kun je bij Res Axel de Rookie Cursus volgen, klik op de opleidingenpagina  om in te schrijven.

Kosten

Een deelnemer betaalt € 40,- voor de cursus. Deze vergoeding komt ten goede van de club en trainer(s).

Meer informatie

Meer weten over de Rookie Cursus? Neem dan contact op met Rinze Bremmer, secretaris Motocross via r.bremmer@knmv.nl.

 

Sponsors

Kalender MSV de Uitlaat

Datum Evenement  
zaterdag 16 maart MSV de Uitlaat Vlissingen #1 Afgelast
zaterdag 6 april MSV de Uitlaat Vlissingen #2 Afgelast
donderdag 9 mei MSV de Uitlaat Vlissingen #3 Hemelvaartsdag
zondag 26 mei MSV de Uitlaat Vlissingen DMX Zuid
zaterdag 8 juni MSV de Uitlaat Vlissingen #2 inhaalwedstrijd
zaterdag 22 juni MSV de Uitlaat Vlissingen #4
woensdag 10 juli MSV de Uitlaat Vlissingen Duo-Team Cross avond wedstrijd
zaterdag 13 juli Wedstrijd training 1 Alain Roels
zondag 14 juli Wedstrijd training 2 Alain Roels
zaterdag 24 augustus MSV de Uitlaat Vlissingen #5
zondag 22 september MSV de Uitlaat Vlissingen STRANDCROSS

Bekijk de volledige kalender

MSV de Uitlaat

Motocross pushes your limits

Tarieven

Om te kunnen trainen bij MSV de Uitlaat kun je kiezen voor een trainingsjaarkaart of een trainingsdagkaart. Met de trainingsjaarkaart kun je onbeperkt trainen tijdens openingsuren, en krijgt je vijf euro korting bij een clubwedstrijd.

Tarieven

Reglement

Algemeen Reglement; Belangrijke informatie over de motorcross voor de beginnende motorcrosser, maar ook voor de gevorderde rijder om nog eens door te nemen ter herinnering.

Reglement

Historie

Eind 1967 besloten de crossenthousiasten tot de oprichting van een motocrossvereniging. Bij de oprichting telde de vereniging circa 50 leden. De eerste clubwedstrijd werd verreden op het schorrencircuit in het Sloegebied.

Historie