MSV de Uitlaat 1967

MX Masterplan KNMV


MX-masterplan; invoering betaalsysteem uitgesteld

Na een lange aanloop valt komende donderdag het startschot voor het MX-masterplan. We gaan vanaf dit seizoen stappen zetten met legalisering, veiligheid en duurzaamheid bij motocrosscircuits door het land. Welke clubs dit in eerste instantie zullen zijn, wordt momenteel door een expertgroep uitgewerkt.
 
Het plan is noodzakelijk om, voor jou als rijder, een uitgebreid netwerk van circuits in Nederland te behouden. Door klimaatdoelstellingen, veiligheidseisen, moeizame vergunningstrajecten en de afname van draagvlak (‘het is herrie!’) wordt het steeds moeilijker en duurder om als motocrosscircuit het hoofd boven water te houden. Nu investeren in de drie pijlers van het MX-masterplan (legalisatie, veiligheid en duurzaamheid) is daarom essentieel, voor het te laat is.
 
Voorlopig geen betaalsysteem
De clubs en KNMV gaan aan de slag, maar kunnen dit niet alleen betalen. Als licentiehouder zou je daarom via de KNMV-app een bijdrage van twee euro per vrije training op een crosscircuit gaan voldoen. De invoering van dit betaalsysteem per vrije training gaat voor nu echter niet door.
 
De bijdrage via de app zorgde de afgelopen dagen voor een toename in vragen en zorgen over de uitvoering ervan. Dit willen we niet negeren. We zetten immers als crosswereld een langlopend plan op met een belangrijk doel. Dan kan het niet zo zijn dat één van de ingezette middelen op veel weerstand stuit.
 
Tekentafel
Dit neemt niet weg dat het masterplan, linksom of rechtsom, wél gefinancierd moet worden. Voor de financiering gaan we samen terug naar de tekentafel. KNMV wil daarvoor dit voorjaar (als het weer mag) fysieke bijeenkomsten met clubs organiseren. In de voorbereiding daarop word ook jij, als licentiehouder, geraadpleegd.
 
Ondertussen gaat de daadwerkelijke uitvoering van het MX-masterplan vanaf donderdag gewoon van start. Over hoe belangrijk dat is, is immers geen twijfel. En wachten is geen optie: doen we NX, dan verdwijnt MX!
 
KNMV houdt je op de hoogte over wat er de komende tijd in gang wordt gezet en bij welke clubs. Graag benadrukken we, zoals altijd, dat alle vragen, ideeën, opmerkingen en andere input voor het MX-masterplan van harte welkom zijn via sport@knmv.nl.

 

Wil je meer weten over het KNMV Masterplan klik dan op deze link: knmv mx-masterplan 

Sponsors

Kalender MSV de Uitlaat

Datum Evenement  
zaterdag 27 maart MSV de Uitlaat clubwedstrijd Vlissingen AFGELAST
zaterdag 10 april MSV de Uitlaat clubwedstrijd Vlissingen AFGELAST
zaterdag 24 april MX-Trainingstage 1 Alain Roels
zondag 25 april MX-Trainingstage 2 Alain Roels
zaterdag 8 mei MSV de Uitlaat clubwedstrijd Vlissingen AFGELAST
donderdag 13 mei MSV de Uitlaat Vlissingen Wedstrijd Trainingsdag AFGELAST
zaterdag 5 juni MSV de Uitlaat clubwedstrijd Vlissingen AFGELAST
zaterdag 3 juli MSV de Uitlaat Clubwedstrijd Vlissingen
zaterdag 17 juli MSV de Uitlaat clubwedstrijd Vlissingen
zondag 26 september Strandcross Vlissingen MSV de Uitlaat Vlissingen
zaterdag 16 oktober MSV de Uitlaat clubwedstrijd Vlissingen

Bekijk de volledige kalender

MSV de Uitlaat 1967

Motocross pushes your limits

Tarieven

Om te kunnen trainen bij MSV de Uitlaat kun je kiezen voor een trainingsjaarkaart of een trainingsdagkaart. Met de trainingsjaarkaart kun je onbeperkt trainen tijdens openingsuren, en krijgt je vijf euro korting bij een clubwedstrijd.

Tarieven

Reglement

Algemeen Reglement; Belangrijke informatie over de motorcross voor de beginnende motorcrosser, maar ook voor de gevorderde rijder om nog eens door te nemen ter herinnering.

Reglement

Historie

Eind 1967 besloten de crossenthousiasten tot de oprichting van een motocrossvereniging. Bij de oprichting telde de vereniging circa 50 leden. De eerste clubwedstrijd werd verreden op het schorrencircuit in het Sloegebied.

Historie

Contact

Heb je een vraag? Stel hem hier

Dat ziet er goed uit!
Invullen van je naam is verplicht
Dat ziet er goed uit!
Het invullen van een geldig e-mail adres is verplicht
Dat ziet er goed uit!
Graag lezen we jou vraag of opmerkingen.
Vul deze hier boven in.